A szakember szerint ha egy vezető azt szeretné, hogy a cégében flottul menjenek a dolgok, ahhoz első lépésként saját magát kell rendbe tennie.

Ha ő kiegyensúlyozott, céltudatos, az életében és a gondolkodásmódjában zavartalanul áramlanak az energiák, az kihat az alkalmazottaira és ezáltal a vállalkozása működésére is. Ha viszont örökös félelemben él, kapkod, indulatait a körülötte lévőkön vezeti le, azzal megjósolhatóan az üzelete végrendeletét írja.

„A negatív gondolatok kötnek gúzsba bennünket, ezért az első és legfontosabb feladatnak azt tartom, hogy ezektől megszabaduljunk. Az általam vezetett foglalkozások központi eleme a gondolkodásmód átformálása egy olyan irányba, ami szárnyakat ad, ami előre visz. Ebben jelent nagy segítséget a vizualizáció, ami nemcsak fogalmi, de képi szinten is megjeleníti előttünk a céljainkat, ezáltal könnyebben tudunk arra fókuszálni, amit el szeretnénk érni” – kezdte Eszlári A. László, coach.

Azt is elárulta, hogy sok vezető azért kerül válságba a hivatása területén, mert a mindennapos küzdelem és a megállíthatatlanul pörgő mókuskerék elfeledtette vele, hogy annak idején milyen nagy álmokkal, tervekkel hozta létre a vállalkozását. Ezt az emléket, érzést vizualizációval fel lehet támasztani, vissza lehet találni arra az útra, amelyen évekkel, évtizedekkel ezelőtt annyi szenvedéllyel indult el.

„A vizualizációt megfelelően alkalmazva meg lehet teremteni azokat az energiákat, amik egy cél megvalósításához szükségesek. Ha hatékonyan végezzük, akkor szinte garantált, hogy el is érjük a kívánt eredményt. Akár egy cégvezetőnek az éves vagy hosszabb távú terveit is érdemes vizualizációval segíteni, hogy biztosan elérje majd az adott célt” – tette hozzá. 

(Borítókép: Üzletember, illusztráció Fotó: Getty Images)