Államhatáron átlépő autós üldözést szimulált a magyar és a szlovák rendőrség. A gyakorlat során a két hatóság közti együttműködés hatékonyságát vizsgálták.

„Menekülő bűnözőt” üldöztek az M3-as autópályán a magyar rendőrök egy február 2-án, csütörtökön tartott nemzetközi gyakorlaton, amelynek során az autós sikeresen átlépte a szlovák határt, így elfogása a magyar és szlovák hatóság közti hatékony együttműködésen múlott.

Az akció célja egyebek mellett a felek közötti kommunikáció hatékonyságának növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása volt.

A gyakorlaton a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja és a Sátorlajújhely-Slovenské Nové Mesto magyar-szlovák kapcsolattartási szolgálati hely emberei vettek részt – mutat rá a Vezess.hu.

Mint kiderült, az akció olyan eredményesen zárult, hogy a gyakorlatot követően éles helyzetben is feltartóztattak egy bűncselekményben érintett autót és annak utasait az M3-as autópályán.

(Borítókép: Autós üldözés. Illusztráció: Getty Images)