Az elődöntőket szerdán, míg a döntőt és a harmadik helyért zajló mérkőzést szombaton bonyolítják le.

Noha sportberkekben az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) égisze alatt zajló Bajnokok Ligáját tartják a legrangosabb klubtrófeának, valójában csak a FIFA-klubvilágbajnokság fed le minden földrészt. 

A FIFA-klubvilágbajnokság az a labdarúgó rendezvény, ahol hat kontinens (Afrika, Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Ázsia és Óceánia) szövetségeinek a bajnok klubcsapatai mérkőznek meg egymással.

A versenyt először 2000-ben tartották meg, azóta pedig minden évben megmérkőznek egymással a földrészek bajnokai. Ami a győzelmek számát illeti: általánosságban elmondható, hogy az aktuális európai bajnok az esélyes, mindössze négy alkalommal fordult elő, hogy nem erről a kontinensről került ki a későbbi győztes. Ezekben a kivételes esetekben mindannyiszor Dél-Amerikai csapat nyert, kicsit pontosabban brazil klubcsapatok. 

A mindenkori legtöbb győzelemmel a Real Madrid büszkélkedhet, akik négyszer hódították el a trófeát és idén is esélyesek, hiszen ők nyerték a tavalyi UEFA Bajnokok Ligáját. 

Tavaly szintén európai győztest avattak: a BL-győztes Bayern München emelhette magasba a kupát. 

A Real szerdán az egyiptomi al-Ahli ellen lép pályára a klubvilágbajnokság elődöntőjében, a döntőt és a harmadik helyért zajló mérkőzést pedig szombaton rendezik – minden bizonnyal a spanyolokkal a döntőben. 

(Borítókép: A 2018-as klubvébé-győztes Real Madrid csapata. Fotó: Kyodo News/Getty)