A kiesés elől menekülő Nottingham Forest a jelek szerint remek üzletet kötött Keylor Navas kölcsönvételével.

Hiába tartozik évek óta a világ legjobb kapusai közé, Keylor Navas csapataiban előbb-utóbb rendre háttérbe szorul fiatalabb poszttársa mellett. A tapasztalt Costa Rica-i hálóőr a Real Madrid után, a Paris Saint-Germainnél is csak tartalék volt az utóbbi időben. 

A többszörös UEFA Bajnokok Ligája-győztes kapus megelégelte a második számú szerepkört Párizsban, ám az még így is meglepő volt, hogy a Premier League-ben kiesés elől menekülő kiscsapat, a Nottingham Forest ajánlatát fogadta el. Navas célja bizonyára az, hogy egy esetleges kiemelkedő teljesítménnyel a nyáron talán egy nagyobb csapatnál is szóba jöjjön a neve. A Costa Rica-i sztárkapus egyelőre jó úton halad, hiszen az újonc csapatban való bemutatkozása jobban nem is sülhetett volna el: 

a Nottingham 1-0-ra győzött, ráadásul Navas több bravúrt is bemutatott a mérkőzésen. 

Keylor Navas karrierje

A 36 esztendős kapus nevét a 2014-es világbajnokságon ismerhettük meg, amikor Costa Rica válogatottja jórészt Navas bravúrjainak köszönhetően jutott el egészen a negyeddöntőig. Ekkor egy spanyol középcsapat, a Levante játékosa volt. Később öt esztendőn át a Real Madrid, majd több mint három évet a Paris Saint-Germain kapuját védte, de mindkét csapatnál szerződtettek elé egy fiatalabb, az edzője bizalmát jobban élvező kapust.

(Borítókép: Keylor Navas. Fotó: NurPhoto/Getty)