A budapesti BL-döntőről a lehető legkompetensebb személy, Csányi Sándor nyilatkozott, aki az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) elnöke.

Hazánk az utóbbi évtizedben több sportágban adott helyet Európa-bajnokságnak és Világbajnokságnak is. Ami a labdarúgást illeti: az újonnan elkészült Puskás Arénában az elmúlt években (2019 óta) Európai Szuperkupa-döntőt, az EB-n pedig három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt is rendeztek. Tavasszal a Ferencváros is itt rendezi az Európa Liga meccseit, amennyiben továbbjut a nyolcaddöntőből. Mivel az idei évadban az Európa Liga-döntőnek (az Európa Liga a BL után a legrangosabb európai kupasorozat) is a Puskás Aréna ad otthont, így Csányi Sándor szerint igazi álom lenne, ha a Ferencváros bejutna a fináléba.

Az MLSZ elnöke elárulta, hogy az ilyen események azért fontosak, hogy később még nagyobbat álmodhassanak: 

Nem titkolt célunk, hogy megpályázzuk a Bajnokok Ligája-döntő rendezését is

– nyilatkozta az m4sport.hu-nak az OTP tulajdonosa.

Erre leghamarabb 2026-ban kerülhet sor, mivel ez a következő megpályázható dátum.

A sportvezető szerint:

Budapest az európai szövetség (UEFA) egyik kedvenc helyszíne az elmúlt években sikeresen megrendezett események miatt

Budapest a Covid-járvány lecsengése közepette adott helyet a Szuperkupa-döntőnek, amely során az új Puskásba csak a jegyek kis százalékát értékesítették. Egy Bajnokok Ligája-döntő esetében garantált teltház lenne az ország legnagyobb stadionjában. Alább a Szuperkupa-döntőről készült hangulatvideó látható.

(Borítókép: Puskás Aréna. Fotó: Matthew Ashton - AMA/Getty)