A fotót Veres Zoltán magyar műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guinness-rekorder osztotta meg a közösségi oldalán. Íme a nap képe!

A pilóta a lélegzetelállítóan szép képnek A Balaton téli arca címet adta. 

A fotó több mint hatezer méteres magasságban készült és épp az látszik, ahogy a keleti medencétől a nyugati csücsökig aranylóan megy le a szikrázó vízen a nap.

Veres Zoltán

A magyar pilótának több mint 120 féle repülőgép-típussal volt már dolga, a vitorlázó repülőgépektől a Boeing utasszállítóig. Dolgozott pilóta-oktatóként, mezőgazdasági pilótaként, légitaxizott Észak-Amerikába, valamint az amerikai FAA szerinti legmagasabb szintű utasszállító-repülőgép vezetői jogosítvánnyal is rendelkezik. Főállásban a Malév pilótája volt 1996-tól a vállalat 2012-es csődjéig, majd a Wizz Air pilótájaként dolgozott 2020-ig. Jelenleg business jeten repül. Boeing 737-es és Airbus A320 kapitány. A légügyi hatóság vezető vizsgáztatója. Eddig összesen több mint 19 000 órát repült. 2001-ben kötött géposztályban 100 százalékos teljesítménnyel összetett műrepülő Európa-bajnok. Kétszeres Guinness-rekorder: 2007-ben az Egyesült Arab Emírségekben felállította az orsózás világrekordját (408 darab egymást követő orsóval), valamint a kötelékrepülés Guinness-rekordját is ő tartja.

(Borítókép: Balaton. Illusztráció: deimagine/Getty)