Filmet készít a Netflix András yorki herceg 2019-es elhíresült BBC-interjújáról, amelyben III. Károly brit uralkodó öccse igyekezett magyarázni kapcsolatát az amerikai Jeffrey Epsteinnel.

A yorki herceg a BBC televízió Newsnight című oknyomozó magazinműsorában váltig tagadta, hogy valaha is szexuális kapcsolata lett volna Virginia Roberts-Giuffréval, vagy hogy egyáltalán találkozott volna vele.

Virginia Roberts-Giuffre azzal vádolta meg András yorki herceget, hogy szexuális kapcsolatot folytatott vele 2001-ben, amikor ő még fiatalkorú lány volt.

A yorki herceg az interjúban kijelentette: arra sem emlékszik, hogy egyáltalán bármikor is találkozott volna a nővel. Arról a fotóról, amelyen Virginia Roberts-Giuffre-t átkarolja, azt mondta: nemrégiben megpróbálta kivizsgáltatni, hogy nem hamisítványról van-e szó, mivel a képen ábrázolt jelenetre sem emlékszik. Kijelentette azt is, nem felelhet meg a valóságnak Roberts-Giuffre állítása arról, hogy 2001. március 10-én is szexuális kapcsolatot folytattak Londonban, mert a herceg szavai szerint aznap egyik leányát, Beatrix hercegnőt vitte egy Pizza Express étteremben tartott születésnapi partira, márpedig ő erre pontosan emlékszik, hiszen igencsak ritka és szokatlan eseménynek számít, hogy ő egy Pizza Express étteremben megforduljon.

A herceg udvari forrásokból származó nem hivatalos médiaértesülések szerint azért egyezett bele a BBC-interjúba, hogy tisztázza magát a hosszú évek óta parázsló ügyben. 

2022 elején András herceg peren kívül megegyezett a szexuális visszaéléssel kapcsolatos eljárásban, és sajtóértesülések szerint 12 millió font (5,2 milliárd forint) kártérítés megfizetését vállalta Virginia Roberts-Giuffre számára.

(MTI)

(Borítókép: András yorki herceg Fotó: Christopher Furlong - WPA Pool/Getty Images)