A svéd válogatott gólrekorder úgy tűnik, hogy elnyűhetetlen.

Zlatan Ibrahimovic még a tavalyi szezon végén jelentette be, hogy az évad utolsó néhány mérkőzésén fájdalomcsillapítókkal volt képes csak játszani, valamint a térdében felgyülemlett folyadékot is folyamatosan le kellett szívni. Az AC Milan legendás csatárát az olasz bajnoki cím megszerzése után megműtötték: helyreállították a térdszalagjait, valamint a meniszkuszát is. 

A térdsérülés utáni hosszú hónapokon (egészen pontosan nyolc hónapot hagyott ki eddig Ibra – a szerk.) keresztül tartó rehabilitációt követően Ibrahimovic az elmúlt hetekben fokozatos terhelést kapott és a múlt héten már részben a csapattal tréningezett a személyre szabott edzésmunkája mellett. A Sky Sport Italia és a MilanNews tájékoztatása szerint Ibrahimovic – hosszú idő után először – kedden teljes értékű edzésmunkát végzett Milanellóban. 

A 41 éves csatár a hírek szerint hétvégén, a Torino elleni bajnokin már nevezve lesz a keretbe.

A megosztó személyiségű csatár nem először épül fel egy súlyos térdsérülésből. Sokan már temették a karrierjét, amikor 2018-ban térdszalag-szakadást szenvedett. Ibra akkor nem adta fel karrierjét, majd az Egyesült Államokba igazolt, ahol folytatta a gólgyártást. Az AC Milannál második időszakát tölti, a 2011/2012-es szezonban már volt a klub játékos, 2020 óta pedig ismét a hétszeres BL-győztes csapatot erősíti. 

(Borítókép: Zlatan Ibrahimovic. Fotó: Ciancaphoto Studio/Getty)