Az alábbi listán az öt legtöbb aranylabdával rendelkező játékost vettük górcső alá.

Lionel Messi – 7-szeres győztes

2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 és 2021: ezekben az években nyerte el a legrangosabb labdarúgóknak járó elismerést Messi. Ezzel ő és Cristiano Ronaldo azok a játékosok, akik valaha háromnál többször vihették el a díjat. Messi a világbajnoki cím bezsebelésével ráadásul mostanra mindent megnyert, amiről futballista csak álmodhat. 

Cristiano Ronaldo – 5-szörös győztes

Az előzőkben már szó esett a portugálról, aki ötször vihette haza az aranylabdát, amelyek közül nemrég elajándékozott egyet. Ronaldo még a Manchester United játékosaként részesült először az elismerésben 2008-ban, majd ezt követően még négyet szerzett a Real Madridnál töltött ideje alatt: 2013-ban, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben. A világsztár játékos egész életében hajszolta az egyéni elismeréseket, így nem csoda, hogy mindent megnyert amit lehetett, sőt övé a valaha volt legtöbb gól (824) hivatalos mérkőzéseken.

Johan Cruyff – 3-szoros győztes

Cruyff keves azon régi nagy játékosoknak, akikből később remek edző is vált. A már elhunyt holland középpályás megreformálta az edzői szakmát, ő tette le a Barcelona ma is használatos játékstílusának alapköveit. Cruyff játékosként sem volt kevésbé sikeres: háromszor hódította el az aranylabdát, korszakának egyik legnagyobb zsenije volt a pályán. 

Marco van Basten – 3-szoros győztes

Van Basten már visszavonult és leginkább televíziós szakkommentátorként van jelen a labdarúgás világában. Négyszeres holland, kétszeres olasz gólkirály és, ami a lista szemszögéből a legfontosabb: háromszor nyerte el az aranylabdát. 

Michel Platini – 3-szoros győztes

Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) volt elnöke 1983-ban, 1984-ben és 1985-ben hódította el aranylabdát. Korábban ő tartotta a „a legtöbb egymás után nyert aranylabda” rekordját, azonban mivel Messi egymás után négyszer bizonyult a legjobbnak, így elvesztette ezt a címet. 

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: DeFodi Images/Getty)