A 2020-ban az amerikai piacon megjelent Volkswagen Taos új modelljét dobta piacra a német autógyártó. A kompakt SUV áramvonalas stílusával, a digitális asszisztenciával és okos technológiájával bárki számára elérhető és izgalmas választást nyújt.

S, SE és SEL típusban érhető el az amerikai piacra szánt új Volkswagen Taos. A 158 lóerős, 1,5 literes négyhengeres turbómotorú városi terepjáró 50 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik, elsőkerék meghajtású 8 sebességes automata és összkerék meghajtású 7 sebességes duplakuplungos változatban is kapható.

A Taos nemcsak külsőleg megnyerő, tágas belső tere is modern és letisztult, az utazási élményt pedig széles tetőablaka teszi teljessé a melegebb hónapokban. Fejlett technológiája minden igényt kielégít: két digitális kijelzővel rendelkezik, amelyek közül az egyik a műszerfal. A kormány mögötti képernyőn magunk választhatjuk ki, hogy mi jelenjen meg a sebességtől és az utazási időtől az útvonalvezetésen és az asszisztens rendszereken át a terepmagasságig.

Középen egy digitális okos rendszer található, amely egy külön alkalmazással összehangolható a telefonunkkal, amelynek a képernyője is tükrözhető. Ezen kívül hotspottal is rendelkezik,  valamint különböző alkalmazások is letölthetőek rá. Természetesen tolatóradarral és különböző vezetést segítő, illetve biztonsági funkciókkal is felszerelték, így használójának mindössze csak élvezni kell a vezetést és az autó nyújtotta előnyöket.

A Volkswagen Taos S 24 ezer 155 dollárért, mai árfolyamon 8 millió 755 ezer 945 forintért, míg az SE 28 ezer 925 dollárért (10 millió 485 ezer 23 forint), az SEL pedig 34 ezer 535 dollárért (12 millió 518 ezer 592 forint) kapható. Mindhárom típus lényegesen olcsóbb, mint az Európában elérhető, a Taoshoz leginkább hasonló, ám annál kisebb Volkswagen T-Roc új modellje, amelynek indulóára 17 millió 295 ezer 586 forint.

(Borítókép: Volkswagen Taos SEL 4Motion. Fotó. Volkswagen US)