A Galaktikusok ötödik alkalommal nyerték meg a klubvébé trófeát.

A Real Madrid 5–3-ra legyőzte a szaúdi al-Hilal csapatát a Marokkóban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokság szombati döntőjében. Ezzel a sikerrel immár sorozatban tizedjére diadalmaskodott az aktuális európai BL-győztes csapat. 

Noha sportberkekben az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) égisze alatt zajló Bajnokok Ligáját tartják a legrangosabb klubtrófeának, valójában csak a FIFA-klubvilágbajnokság fed le minden földrészt. A FIFA-klubvilágbajnokság az a labdarúgó rendezvény, ahol hat kontinens (Afrika, Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Ázsia és Óceánia) szövetségeinek a bajnok klubcsapatai mérkőznek meg egymással.

A versenyt először – ezzel a névvel és lebonyolítási rendszerrel – 2000-ben tartották meg, azóta pedig minden évben megmérkőznek egymással a földrészek bajnokai. Ami a győzelmek számát illeti: általánosságban elmondható, hogy az aktuális európai bajnok az esélyes, mindössze négy alkalommal fordult elő, hogy nem erről a kontinensről került ki a későbbi győztes. Ezekben a kivételes esetekben mindannyiszor Dél-Amerikai csapat nyert, kicsit pontosabban brazil klubcsapatok. 

A csúcstartó a Real Madrid, amely most zsebelte be ötödik FIFA-klubvilágbajnokság díját. 

A fináléban duplázott a brazil Vinicius Junior és az uruguayi Federico Valverde, valamint szaúdi oldalról az argentin Luciano Vietto, míg az idei aranylabdás Karim Benzema egyszer volt eredményes.

(Borítókép: A klubvilágbajnokság-győztes Real Madrid csapata a trófeával. Fotó: Anadolu Agency/Getty)