Életében először lőtt gólt a Német első osztályú labdarúgó-bajnokságon (Bundesliga), ezzel pedig a meccs állását is megfordította Dárdai Márton a Hertha a Mönchengladbach elleni hazai mérkőzésén február 12-én. A futballista aznap ünnepelte 21. születésnapját.

Nem is kívánhatott volna nagyobbat a születésnapján a magyar származású német védő, Dárdai Márton: a fiatal tehetség 21. életévét töltötte be február 12-én, amikor is a Hertha 4-1-re verte a Mönchengladbachot a Bundesligában. Az állást Dárdai védhetetlen gólja fordította meg:

az ifjú játékos nagyjából 30 méteres távolságból lőtt kapura, a labda pedig a felső lécről pattant a hálóba. 

A hatalmas gól 1 perctől látható az alábbi videóban:

Dárdai Márton 2002. február 12-én született Berlinben. 2012-ben, tíz évesen lett a Hertha BSC akadémiájának a tagja, ahol édesapja, Dárdai Pál, a magyar válogatott egy korábbi edzője edzette őt. Egy ideig együtt játszott testvérével, Palkóval a német negyedosztályban szereplő tartalékcsapatban. A felnőtt csapat aktuális mérkőzéskeretébe 2020 májusában került be először az Union Berlin elleni bajnoki találkozón, majd november 7-én a német élvonalban mutatkozott be az Augsburg ellen 3–0-ra megnyert idegenbeli bajnokin Dedryck Boyata cserejátékosaként, 2021. február 21-én először lépett kezdőként pályára a bajnokságban az RB Leipzig ellen 3–0-ra elvesztett hazai mérkőzésen. A Hertha még abban az évben, május 10-én jelentette be, hogy 2025-ig szerződést hosszabbít a magyar származású játékossal.

Dárdai Márton a Mönchengladbach elleni vasárnapi mérkőzésen összesen 83 percet játszott. A csapat legközelebb e hét vasárnap, február 19-én idegenben vonul pályára a Dortmund ellen délután fél 6-kor.

Első gólja a Bundesligában