A nagy hidegben nem sokan választották a Magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság meccseit programként.

Kiugróan hideg volt az előző héten az azt megelőző időszakhoz képest: a mínusz 5-10 fokos hidegek sem voltak ritkák éjszakánként, miközben nappal sem csúszott sokkal feljebb a hőmérő higanyszála. A fogcsikorgató idő a hazai élvonal mérkőzéseinek nézőszámain is meglátszott.

Összességében elmondható, hogy a hazai élvonalban az Európa Liga legjobb 32 csapata közé bejutó Ferencvárosi TC rendelkezik a legmagasabb átlagnézőszámmal. A zöld-fehérek meccsei átlagosan 10 ezer főt vonzanak minden héten, ez a szám azonban jócskán megcsappant a múlt hétvégén, amikor az ország keleti végében, Kisvárdán vendégszerepeltek.

Noha az FTC szurkolói az egyik leghűségesebbek, ha idegenbeli meccsekről van szó, a nagy távolság és a rendkívül cudar idő ezúttal sokakat eltántorított: a meccs mindössze 3 ezer 150 szimpatizáns számára nyújtott szórakozást, ráadásul egy nem túl izgalmas, 0-0 eredményre végződő döntetlen meccset kellet végigfagyoskodniuk a kilátogatóknak. 

Ennek ellenére így is a Kisvárda-FTC mérkőzés lett a forduló leglátogatottabb találkozója. 

Az NB1 19. fordulójának nézőszámai:

  1. Vasas-Újpest: 2980 néző
  2. DVSC-Paks: 2041 néző
  3. Kisvárda-FTC: 3150 néző
  4. Kecskemét-Honvéd: 2527 néző
  5. Mezőkövesd-MOL Fehérvár 1419 néző
  6. Puskás Akadémia-ZTE 1018 néző

A 19. forduló átlagnézőszáma 2189 fő volt. 

A legtöbb szurkoló a már említett Kisvárda-FTC rangadót választotta. Mint azt fentebb írtuk, erre a meccsre 3 ezer 150 szimpatizáns váltott jegyet. A második helyre egy fővárosi kiesési rangadó, a Vasas-Újpest mérkőzés futott be, ezt 2 ezer 980 drukker látta a helyszínen. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Kecskemét-Honvéd ütközet áll, a 2-2-es remit 2 ezer 527-en követték figyelemmel a kecskeméti stadionban. A DVSC is gyengébben muzsikált nézőszám tekintetében a vártnál: a meccsük épphogy 2 ezer feletti nézőszámot hozott, holott az idei évadban átlagosan ők a második legnézettebb csapat. Összességében a 2 ezer 189 fős átlagnézőszám ugyan nem negatív rekord, de az biztos, hogy a bajnokság átlaga (kb. 3000-3500 fő – a szerk.) alatt van. 

(nb1.hu, MTI)

(Borítókép: Tokmac Nguen az FTC játékosa egy Kisvárda elleni bajnokin. Fotó: Szirtesi László/Getty)