Az angolszász kultúrából származó ünnep miatt a sportélet nem állhat meg: a labdarúgás és a kosárlabda elitligája is folytatódik. Vajon lesznek, akik a Valentin-napi romantikázás miatt maradnak le például a PSG-Bayern München csúcsrangadóról?

Kevés olyan alkalom van, amely annyira megosztaná az embereket, mint a Valentin-nap. A kilencvenes évek elején meghonosodott ünnep a fiatal szerelmesek körében igen népszerű, míg a virág-, ajándék- és édességboltosok, a szállodák és az éttermek számára kiváló üzleti lehetőség. A férfiak jellemzően elviszik a kedvesüket valamilyen romantikus programra, de többen az otthon meghittségét választják. Mindezt ugyan felülírhatja a kedvenc sportcsapatunk aktuális mérkőzése, ám annak érdekében, hogy ne haragítsuk magunkra a szerelmünket, többnyire inkább a meccsről kell lemondanunk a romantika kedvéért. 

2023-ban is számos sportprogramot közvetítenek február 14-én, ezek közül magasan kiemelkedik az UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, valamint az NBA aktuális fordulója. 

UEFA Bajnokok Ligája

A Bajnokok Ligája tavaly júniusban kezdődött és immár több hónapja szünetel. A nemzetközi elitfutball éppen Valentin-napon tér vissza a képernyőkre, méghozzá rögtön két szuperrangadóval. Kedden az AC Milan az angol Tottenham Hotspurt fogadja, míg a Bayern München a Paris Saint-Germain otthonában lép pályára. Utóbbi két csapatot a végső győzelemre is esélyesnek tartják, így igazán élvezetes meccsnek ígérkezik. 

NBA

Az NBA szerelmeseinek valamivel könnyebb dolga van, ugyanis az amerikai kosárlabda-bajnokság aktuális fordulójának mérkőzései az időeltolódásnak „hála” hajnalban lesznek láthatók. A legnagyobb rajongók bizonyára egy órakor is felkelnek, hogy láthassák kedvenc csapatuk mérkőzését. LeBron James csapata, a Los Angeles Lakers például magyar idő szerint hajnali négy órakor kezd, utána még ott az egész nap, amit a romantikára fordíthatunk. 

Ne feledjük: pár szép szóval és némi odafigyeléssel talán kedvesünket is megpuhíthatjuk, és egy kora esti romantikázást követően együtt ülhetünk le vele, hogy megnézzük kedvenc csapatunkat a tévében.

Ön kihagy mérkőzéseket, amelyeket megnézett volna?

( Borítókép: NBA-meccs. Fotó: Robert Gauthier/Getty)