Hosszú ínséges időszak után az AC Milan szurkolói ismét gólnak örülhettek az elitliga egyenes kieséses szakaszában. Íme a nap képe!

2014. március 11-én bizonyára nem gondolták az AC Milan-drukkerek, hogy 2023. február 14-ig kell várniuk a következő BL-góljukra, amelyet az egyenes kiesés szakaszában rúg hálóba egyik kedvenc játékosuk. Legutóbb a középpályás Kaká talált be az Atlético de Madridnak 2014. március 11-én, azóta Brahim Díaz volt az első, aki gólt szerzett a BL-nek ebben a fázisában: a spanyol játékos a Tottenham Hotspur kapuját vette be tegnap.

Nem csoda, hogy hatalmas ováció tört ki a San Siro Stadionban. miközben a Milan játékosaiból is kitört a felhőtlen öröm. Különösen igaz ez a gólszerző Brahim Diazra, aki az idény korábbi részében rengeteg kritikát kapott.

A hétszeres BL-győztes csapat tavaly nyolc év után először szerepelt az elitligában, de akkor a csoportkör jelentette a végállomást. Idén a csoportból továbbjutottak, de a nyolcaddöntőben az angol Tottenham Hotspur közel sem ígérkezett könnyű ellenfélnek. Végül Brahim Diaz góljával 1-0-ra megnyerték az összecsapást, így előnyből várhatják a visszavágót. 

(Borítókép: Kaká a Milan utolsó gólszerzője a BL kieséses szakaszában. Fotó: Denis Doyle/Getty)