A Manchester City vezetőedzője egy korábban tett nyilatkozata miatt kényszerült magyarázkodni.

Február 12-én játszott egymással a Manchester City és az Aston Villa. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a City vezetőedzője, Pep Guardiola meggondolatlan megjegyzést tett, amelyben szájára vette a Liverpool egykori csapatkapitányát, Steven Gerrardot. Azóta többen is támadták őt emiatt, így a mai, Arsenal elleni meccs előtt nyilvánosan bocsánatot kért.

Steven Gerrard  több éven keresztül játszott a Liverpool csapatában, sikerei ellenére sokan mégis az egyik sorsdöntő bakijára emlékeznek. A legendás játékos pályafutásából csupán az angol bajnoki cím maradt ki, pedig ahhoz is rendkívül közel jutott. A Liverpool három fordulóval a 2014-es Premier League vége előtt még vezette a tabellát, a Chelsea elleni rangadón pedig bebiztosíthatta volna bajnoki címét. A kiélezett mérkőzés azonban egy pillanat alatt kicsúszott a Liverpool kezéből : Steven Gerrard az első félidő végén elcsúszott, Demba Ba meglépett a labdával, és nem hibázott a kapu előtt. A Chelsea végül 2-0-ra nyert az Anfielden, a Pool pedig elbukta a bajnoki címért folyó versenyfutást.

A legendás angol játékos többször is azt nyilatkozta, hogy haláláig kísérteni fogja ez a pillanat, és valószínűleg sosem teszi túl magát rajta, ugyanis a trófeagyűjteményéből azóta is csak a Premier League győztesének járó díj hiányzik. 

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a csapat mai, Arsenal elleni mérkőzése előtti sajtótájékoztatón több kérdést is kapott a klubbal kapcsolatos pénzügyi szabálytalanságok kivizsgálásáról, illetve a lehetséges büntetésről. A katalán tréner hevesen reagált a kérdésekre és nyilatkozatába a Liverpool egykori csapatkapitányát, Steven Gerrardot is bevonta.

Lassan már azért is mi leszünk a felelősek, hogy Steven Gerrard elcsúszott…

– utalt a legenda egykori Chelsea elleni bakijára, ami a Liverpool bajnoki címébe került.

A kijelentésre többen felkapták a fejüket, ugyanis Guardiola általában kifejezetten elegánsan viselkedik az ilyen helyzetekben. Sokan felrótták neki, hogy ezzel szinte tőrt döfött az azóta edzőként dolgozó Gerrard szívébe. Nem csoda, hogy a spanyol szakember azóta megbánta kijelentését, és a sajtótájékoztatón megragadta az alkalmat, hogy bocsánatot kérjen a legendás játékostól.

Elnézést kérek a múltkori, Steven Gerrarddal kapcsolatos, teljesen felesleges és ostoba megjegyzésemért

– kezdte a Barcelona és a Bayern München korábbi edzője, majd így folytatta:

„Tudják, csodálom őt és a karrierjét, és azt, amit azért az országért tett, ahol élek és dolgozom. Szégyellem magam azért, amit mondtam, mert nem érdemli meg. Őszintén hiszek az előző sajtótájékoztatómon tett megjegyzéseimben. Meg akarom védeni a klubomat, de most nem képviseltem jól azt. Ostobaság volt bevonni Gerrard nevét a megjegyzéseimbe.

Személyesen már bocsánatot kértem tőle, de itt is meg kell tennem. Nagyon sajnálom őt, Alexet a feleségét, a gyerekeit, a családját, mert ez hülyeség volt”

– zárta szavait Guardiola.

(Borítókép: Pep Guardiola. Fotó: Quality Sport Images/Getty)