Az elmúlt hetekben tapasztalható felmelegedés a hétvégén is folytatódik, de elszórtan kisebb záporok is kialakulhatnakd.

Pénteken az országot eléri egy nyugat felől érkező melegfront. Emiatt egyre több lesz fölöttünk a felhő, elszórtan kisebb eső, záporok is kialakulhatnak, valamint többfelé feltámad a nyugati szél.

Ez az érkező melegfront fogja befolyásolni a hétvége időjárását is. 

Szombatra az ország nagy része beborul, noha napközben helyenként átmenetileg csökkenhet a felhőzet, sőt a déli tájakon több órára a nap is kisüthet. Esőre, záporra elvétve kell számítani. A nyugati-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, északon helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők. 

Vasárnap több tájegységünkön előfordulhat időnként eső, zápor. Alapvetően felhős időre számíthatunk, de rövidebb időszakokra ezen a napon is előbújhat a nap. Marad a szeles idő, északon többfelé viharos lökésekkel. A maximumok 9 és 16 fok között alakulhatnak.

Bár a hőmérséklet egész hétvégén megfelelő lehet a szabadtéri programokhoz, a lehetséges záporok, valamint a heves széllökések megnehezíthetik a kültéri tevékenységeket.

(Időkép)

(Borítókép: Részben felhős égbolt. Illusztráció: John Lund/Getty)