A karrierje utolsó döntőjén készült fotóval emlékezünk meg az NBA egyik legnagyobb játékosáról 60. születésnapja alkalmából. Íme a nap képe!

1998-ban már nem a legendás kosaras és csapata, a Chicago Bulls számítottak esélyesnek, de Jordan legyőzhetetlennek bizonyult: hatodik bajnoki címét a döntő utolsó mérkőzésén, öt másodperccel a játékidő letelte előtt dobott kosárral szerezte meg. 

Ezután 1999-ben másodszor is bejelentette visszavonulását, a Washington Wizards egyik tulajdonosa és igazgatója lett. Az igen gyenge teljesítményt nyújtó csapatba 2001-ben ő is beszállt, az általa draftolt fiatalokkal játszott együtt. Egészen 2003-ig folytatta a játékot, ekkor ő lett az első NBA-játékos, aki 40 éves kora felett legalább 40 pontot szerzett egy meccsen, és lépte át a 30 ezer pontos álomhatárt karrierje során. Az idény végén harmadszor, immár végleg visszavonult az NBA valaha volt egyik legnagyobb játékosa.

Az ESPN amerikai televíziós csatorna néhány éve összeállított egy riportot az ex-kosaras legemlékezetesebb pillanatairól. Az alábbi videón 3 perc 45 másodperctől látható az ikonikus utolsó bajnoki cím. 

Michael Jordan azóta saját márkát alapított:

a Nike égisze alatt megjelenő, saját nevét viselő Jordan márka az egyik legnépszerűbb a fiatalok körében.

(Borítókép: Michael Jordan. Fotó: John McCoy/Getty)