Édesapja, Michael Schumacher egyik korábbi csapatánál, a Mercedesnél lesz tartalékversenyző az idei Forma-1-es szezonban Mick Schumacher. Az ifjú versenyző különleges módon tiszteleg édesapja előtt.

A Mercedes Forma-1-es csapata február 15-én mutatta be legújabb konstrukcióját, miszerint a versenyhétvégéken idén is George Russell és Lewis Hamilton ül majd autóba. Az is kiderült, hogy az új tartalékversenyzőjük nem más, mint Mick Schumacher, akinek édesapja korábban szintén versenyzett az ezüstnyilasoknál. Ennek tiszteletére Michael Schumacher 23 éves fia nemes gesztust tett:

a német pilóta a csapatfotózáson megmutatta idei sisakfestését, amely egy az egyben egyezik édesapja Mercedesnél használt mintázatával.

A sárga szín mellett a tetején lévő csillagok és a sisakrostély felett lévő Mercedes-logó is apját utánozza. Michael Schumacher 2010 és 2012 között versenyzett a német istállónál, ahol mindössze egy dobogós helyezést ért el. Fiának elsődleges célja, hogy 2024-re visszakerüljön a mezőnybe, állítása szerint pedig már van is iránta érdeklődés – mutat rá a Bors.

Biztos vagyok abban, hogy lesznek lehetőségek. Néhányan már a tél folyamán érdeklődtek. Tehát van valami. Majd meglátjuk a következő hetekben és hónapokban, hogy mikor kezdődnek tárgyalások

 – árulta el Mick Schumacher.

Az idei Forma-1-es szezon március 5-én kezdődik a közel-keleti Bahrein szigetországban. A 23 éves német versenyző főként a szimulátorban fog majd dolgozni, élesben csak akkor kaphat lehetőséget, ha Hamilton vagy Russell nem tudja vállalni az adott versenyhétvégét.

(Borítókép: Mick Schumacher. Fotó: Getty Images)