2023-ban eddig biztosan ez volt az év mérkőzése, de hosszú még az év. A mérkőzés többek között remekül szemlélteti, hogy a legnagyobb klasszisok is képesek hatalmasat bakizni éles helyzetben.

A 14. percben járt még csak a mérkőzés, amikor a Liverpool már 2-0-ás előnyben volt a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Darwin Núnez gyönyörű mozdulattal, sarokkal szerzett vezetést, amit aztán Mohamed Salah duplázott meg. 

Az elitligában ritkán látható kapushibáknak is szemtanúi lehettek a mérkőzés nézői. A világ legjobb portásai között számon tartott Thibaut Courtois és Alisson Becker is vétett egy-egy kapitális hibát. Courtois egy átvételnél rosszul kezelte a labdát, majd a térdéről Salah elé pattant a játékszer, aki a szinte üresen tátongó kapuba paskolta azt.

Miután a Real Madrid 21. percben Vinicius Junior révén szépített és 2-1-et mutatott az eredményjelző, még mindig a liverpooliaknak áll a zászló. A fehér mezesek természetesen igyekeztek fordítani a meccs állásán, azonban ezt végül a Pool brazil kapusának köszönhették, ugyanis a második madridi gólnál Alisson hatalmasat hibázott: Joe Gomez röviden hazaadott labdáját felszabadítás helyett ellenfelébe rúgta, Viníciusról pedig éppen a kapuba pottyant be a játékszer. A félidőben így 2-2-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második játékrészre a Real Madridnál volt a mentális előny, amit a Galaktikusok ki is használtak. 

Az angol csapat a harmadik Real-gól után összeomlott, a madridiak pedig újabb bámulatos feltámadást produkálva végül 5-2-es előnyből várhatják a március 15-i visszavágót.

A történelmi statisztikák is alátámasztják, hogy ritka pillanatnak lehettek szemtanúi a tegnapi mérkőzés nézői. Az Opta gyűjtése szerint ugyanis:

  • a Liverpool korábban sosem kapott öt gólt BL-meccsen
  • a Pool az első a Bajnokok Ligája történelmében, amely 2-0-s vezetés után három góllal kikapott (viszont három gólos vezetésről éppenséggel pont a Liverpool is fordított meg mérkőzést korábban, méghozzá az AC Milan elleni 2005-ös BL-döntőben)

(Borítókép: Liverpool-Real Madrid pillanatkép. Fotó: Soccrates Images/Getty)