Az autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő levelezéséből kiderült például az is, hogy hol szeretett volna letelepedni.

A személyes emlékeket Susie és Tarek Kassem, a néhai hercegné barátnői kínálták fel a Lay's Auctioneers aukciósháznak. Állításuk szerint azért ajánlották fel ezeket a bensőséges leveleket, mert a velük járó terheket nem szerették volna tovább hordozni, illetve az értük befolyó összeget jótékony célra akarják felajánlani. Az egyik 1996. február 17-én kelt levelében a hercegnő ezt írta: „Ha egy évvel ezelőtt tudtam volna, mit fogok átélni a válásom során, soha nem egyeztem volna bele. Nehéz személyes kérdéseket megvitatni, mivel az írt soraimat folyamatosan rögzítik és továbbítják.” A személyes dokumentumokat hat számjegyű összegért árverezték el.

Az utolsó levelek egyikéből az is kiderült, hogy kiválasztott egy malibui lakást, ahol a gyermekeivel akart letelepedni.

Úgy gondolta, hogy minden évben három-négy hétre elviszi magával Vilmost és Harryt, hogy megismertesse őket más kultúrákkal. A barátok szerint a hercegnőnek célja volt, hogy egyedi életszemléletet biztosítson fiai számára. Korábban Diana egykori komornyikja, Paul Burrel is megerősítette ezt, ezzel utalva arra, hogy Harry végül szintén Amerikában kötött ki.

(Forrás)

(Borítókép: Diana walesi hercegnő Fotó: Getty Images)