A 95. Oscar-gálán mindenre felkészül a szervezőcsapat.

Korábban a Velvet is beszámolt a 94. Oscar-gála legbotrányosabb történéséről. A tavalyi rendezvényen Will Smith felrohant a színpadra és kiosztott egy pofont a feleségéről viccelődő Chris Rocknak. A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat elnyert színészt tíz évre eltiltották nemcsak az Oscarról, hanem más filmes eseményekről is mind személyesen, mind virtuálisan. Smith elfogadta és megértette a döntést.

Idén március 13-án ismét megrendezik az Oscar-gálát, azonban a szervezőbizottság ezúttal egy egész válságmenedzsmenttel foglalkozó csapatot állított össze, hogy elkerülhessék a Smith-botrányhoz hasonló eseteket.

„Egész kríziscsapatunk van, olyan, amilyen még soha nem volt. Sokféle forgatókönyvet átvettünk, rengeteg tervünk van minden eshetőségre. Reménykedünk benne, hogy idén mindenre felkészültünk.

Akármi megtörténhet

– mondta a Time magazinnak Bill Kramer, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia vezérigazgatója.

A csapat semmit sem bíz a véletlenre: Kramer szerint már az a sajtónyilatkozat is elkészült, amelyet egy esetleges botrány után tennének közzé. A vezérigazgató szerint túl sok pénzt, energiát és időt fektetnek egy ekkora horderejű esemény szervezésébe, így nem szeretnék, ha ismét árnyékot vetne a hangulatra egy tettlegességig fajuló konfliktus.

(Borítókép: Oscar-gála. Fotó: Getty Images)