A Ferencvárosi TC elnöke bízik benne, hogy csapata ott lesz a budapesti döntőben.

Az ősszel a Fradi annyira jól szerepelt az Európa-ligában, hogy már hetekkel az őszi zárás előtt biztos továbbjutó volt a négyeséből. Sőt, első helyének köszönhetően egészen idáig pihenhetett, és csak a magyar kiírásra kellett koncentrálnia. A zöld-fehérek ellenfele a Leverkusen lesz a legjobb 8 közé jutásért rajtuk kell átverekednie magát a magyar bajnoknak. 

Miután a Ferencváros az utóbbi években rendre bejutott a három UEFA által rendezett kontinensviadal valamelyikére (Konferencia-liga, Európa-liga, Bajnokok Ligája), így idén emelték a tétet: Kubatov Gábor a klub elnöke szerint a cél, hogy megnyerjék az EL-t. 

„Ha 12 évvel ezelőtt azt mondom, hogy a Ferencváros közel van zsinórban az ötödik bajnoki cím megszerzéséhez és az Európa-ligában a legjobb nyolc közé jutásért küzd,  akkor sokan kinevettek volna. 

Éppen ezért merem kimondani, hogy a Fradi meg akarja nyerni az Európa-ligát! 

Kérem minden szurkolótársamat, hogy ebben higgyen, mert ez is rengeteg erőt ad a csapatnak”

A klubelnök szavai bizonyára motiválóan hatnak a játékosokra és szurkolókra, ám a valóság az, hogy a fogadóirodák többsége nagyjából ötször annyi pénzt fizet a Fradi továbbjutására, mint német ellenfelükére. A Leverkusen végső Európa-liga győzelme nagyjából húszszoros pénzt érhet a fogadóknak, miközben a legjobb tizenhat klub között a zöld-fehérek számítanak a legkevésbé esélyesnek.

Némely irodánál akár kétszázszoros szorzóval is megtehetjük az FTC EL győzelmét.

(Borítókép: Kubatov Gábor a Groupama Stadionban. Fotó: Kovács Tamás/MTI)