Eddig csak szenvedtek a Serie A-ban.

A 24. fordulóban megszületett a Cremonese első győzelme a Serie A 2022/23-as idényében. Az olasz kiscsapat idén jutott fel a Serie A-ba, ám eddig nem sok babér termett nekik az elitligában. A csapat mindössze 9 pontot gyűjtött, rúgott 17 gólt, viszont kapott 42-t, ami a második legrosszabb szám a ligában.

Tegnap azonban megtört a jég, ráadásul rögtön egy nagy halat fogtak: 2-1-re legyőzték Jose Mourinho AS Romáját!

A rómaiknak ráadásul különösen fontos lett volna a siker, hiszen győzelmük esetén a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen álltak volna a fordulót követően, míg így továbbra is ötödikek. 

A Cremonese összeségében 30 meccses bajnoki nyeretlenségi sorozatot zárt le.

Ezzel beállította az Ancona csapatának erre vonatkozó negatív rekordját. Érdekesség, hogy a kiscsapat már nem először győzte le 2023-ban a Romát: februárban az Olasz Kupából ejtették ki Mourinho csapatát és jutottak be a sorozat elődöntőjébe.

A mérkőzésen – a szezon során már másodjára – kiállították az AS Roma többszörös BL-győztes edzőjét, Jose Mourinhót. A piros lap egészen hirtelen villant, amikor Mourinho a negyedik játékvezetővel társalgott, egy szempillantás alatt kiállította őt a vezető bíró. A portugál sztáredzőnek nem ez volt az első kiállítása idén, így bizonyára több meccses eltiltás vár majd rá – ráadásul jelenleg segédedzője is eltiltását tölti, így egyelőre kérdéses, hogy ki vezényel a Roma következő bajnokiján. 

(Borítókép: Jose Mourinho az AS Roma edzője. Fotó: Timothy Rogers/Getty)