A sport mentális egészségre és jólétre gyakorolt pozitív hatásáról diskurált helyiekkel Vilmos herceg és Katalin hercegné a Wales-i Port Talbot városában február 28-án. Az esemény apropóján a hercegi pár szobabiciklire pattant és megmérkőzött egymással.

Az egész királyi családban él az a bizonyos versenyszellem, és úgy tűnik, ez a családtagok között csúcsosodik ki a leginkább. Amikor még a família megbecsült tagja volt, Harry herceg és testvére gyakran mérkőzött meg egymással lovaspólón, legutóbb pedig a trónörökös felesége pattant nyeregbe férje ellen. Bár ez alkalommal mindössze egy szobabicikli nyergéről volt szó, a hercegné teljességgel lealázta férjét a versenyben.

A hercegi pár annak apropóján látogatott el a Wales-i Port Talbotban található Aberavon Szabadidő- és Fitneszközpontba, hogy a helyiekkel a sport egészségre és jólétre gyakorolt hatásáról halljanak és részt vegyenek az erről szóló diskurzusban. Részvételük végül igencsak aktívra sikerült, ugyanis szobabiciklire pattantak, hogy spinningben, vagyis zenés kerékpáros aerobikon mérjék össze erejüket.

A verseny a hercegre nézve szégyenteljesen végződött, a jelképes kupát ugyanis felesége, Katalin hercegné nyerte el.

A trónörökös neje már fiatalkorában is rendszeresen mozgott: teniszezett, rendszeresen úszott, a futás pedig a mai napig az egyik kedvenc aktív elfoglaltsága. Mike Tindall, Anna hercegnő veje korábban úgy fogalmazott róla, hogy Katalin szíve szerint egész nap futna. Emellett saját bevallása szerint a gyereknevelés is folyamatosan fitten tartja.

A gyerekek után rohangálok, mert mindent én csinálok. Amikor jut időm az edzésre, akkor csinálom, még az iskola előtt is ugrálok a trambulinon a gyerekeimmel

– fogalmazott korábban a hercegné, aki a helyes táplálkozásra is nagy gondot fordít. Odafigyel például, hogy ne túl későn fogyassza el a vacsoráját, amit általában este hat és hét óra között eszik meg, attól függően, hogy mikor kerül ágyba. A sport szeretete pedig tovább öröklődik, hiszen felmenőin kívül Lajos herceg is él-hal a mozgásért, pontosabban a rögbiért.

(Borítókép: Katalin hercegné egy aranyozott kupával. Fotó: Northfoto)