Jenson Button rengeteg olyan képességének vette hasznát a rekorddöntés során, amelyeket korábban a versenypályán is kamatoztatott.

A Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat tartalmaz, amelyek az emberi teljesítőképesség határait súrolják. Egy ilyen rekordot állított most fel a korábbi Forma 1-es világbajnok, Jenson Button. 

A brit autóversenyző 2000 és 2017 között volt F1-es pilóta, 2009-ben pedig mindenki legnagyobb meglepetésére megnyerte a világbajnokságot, méghozzá a kis csapatnak számító Brown GP színeiben.

A 43 éves egykori versenyző nemrég hasonlóan lehetetlennek tűnő teljesítményt hajtott végre:

a reakcióidő mérésére szolgáló Batak-falon most már hivatalosan is a világ legjobbjának számít.

Az eszköz és a feladat lényege, hogy a felvillanó fényekre minél gyorsabban kell reagálni. Ehhez olyan, a versenypályán is nélkülözhetetlen képességekre van szükség, mint a kiváló reakcióidő, állóképesség és periférikus látás. 

Button a saját Instagram-oldalán jelentette be a hírt, miszerint megdöntötte a Guinness-rekordot a Batak-falon.

A videóból kiderül, hogy a feladatra harminc másodperc áll a versenyzők rendelkezésére, ez alatt Button 58 lámpát talált el, amivel megdöntötte a korábbi 56-os világrekordot. Az expilóta szerint az elmúlt 17 éves pályafutásában gyakorlatilag végig erre a feladatra gyakorolt.

Csak „félig” vonult vissza

Noha Button 2017 óta nem versenyez az F1-ben, a NASCAR nemrég bejelentette, hogy sztárokból álló versenyzőtriót nevez az idén századik évfordulóját ünneplő Le Mans-i 24 órás futamra. A vezetőülésben a 2009-es F1-világbajnok, Jenson Button is helyet kap majd, aki 2018-ban egyszer már versenyzett Le Mansban, ám akkor motorhiba miatt nem ért célba.

(Borítókép: Jenson Button. Fotó: James Gilbert/Getty)