Lil Wayne és Craig David testi épségét is óvta Ausztrália egy időben legkörözöttebb bűnözője: Neil Cummins egy gengszter banda tagja volt, ma ezekről a bűnszervezetekről ad elő gyerekeknek, valamint híres és gazdag emberek testőreként dolgozik

A Liverpoolból származó Cummins 18 évesen költözött Ausztráliába. Egy éjszakai klub tulajdonosának gyerekeként már egészen fiatalok a gengszter világ tagjává vált. Nagyapja nem más volt, mint a közismert Charlie Scott, aki szintén az éjszakai életben utazott. Cummins 1992-ben utazott az ausztrál kontinensre, ahol 2004-ben a bűnöző zseninek, John Ibrahimnak kezdett dolgozni.

Az ausztrál rendőrség szerint Ibrahim a szervezett bűnözés egyik fő alakja volt, az 1995-ös Wood Royal Commission idején a Kings Crosson zajló drogkereskedelmet éltette. Összesen 14 éjszakai klubja volt, ezekben vállalt munkát Cummins, akit Az Izom becenévvel illettek, és idővel Ibrahim személyes testőre lett. Rá és családjára is vigyázott, miközben egyre mélyebbre süllyedt  az alvilágban.

Egyszer Beyoncé testőrével is összetűzésbe került, amikor az nem akarta beengedni Ibrahim barátnőjét az énekesnő koncertjének VIP szekciójába.

Cummins egy idő után akciófilmeket meghazudtoló események gyűrűjébe került: bandaháborúk, illegális fegyverek birtoklása és utcai golyózáporok kapcsán merült fel a neve, mígnem az ausztrál hatóságok körözési listájának élére került.

Miután a rendőrség kézre kerítette, 2019-ben egy 2014-es zsarolási ügy miatt került bíróság elé. Megfélemlítés és „fenyegetéssel járó követelés” miatt 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és közmunkára kötelezték. Ekkor kezdett iskolákban előadni bűnmegelőzési szándékkal. Amolyan elrettentő példa volt a gyerekek számára, akiknek abban adott tanácsot, hogyan kerülhetik el a gengsztereket és az alvilágot. Ezt a tevékenységet a mai napig űzi, ezen kívül vezet egy podcastet, könyveket ír, valamint 122 kilójával jelenleg is vállal testőri munkákat. Bűnözők helyett azonban világsztárok és milliárdosok testi épségét óvja, ha azok Sydney-be érkeznek. A 49 éves izomkolosszus vigyázott már többek között Richard Branson brit iparmágnásra, Craig David brit énekesre, Kyle Sandilands rádiós műsorvezetőre, Delt Goodrem és Guy Sabastian énekesekre, Ja Rule amerikai rapperre, Brian McFadden ír előadóra, Brian Lara krikettjátékosra, Dwight Yorke edzőre, Natalie Imbruglia énekesnőre, a környezetvédő Mimi Macphersonra, Carmen Electra színésznőre, DJ Havana Brownra, a világhírű rapperre Lil Wayne-re, valamint Ashley Roberts énekesnőre és a Stafford Brothers együttesre egyaránt.

(Borítókép: Neil Cummins. Fotó: Northfoto)