Ittas ételfutárt igazoltattak a perui rendőrök, akik váratlanul a szállított fogások mellett egy 151 centis múmiát találtak a férfi hűtőtáskájában. Mint kiderült, az illető a múmiával élt, spirituális barátnőnek tartotta.

Éppen a barátainak készült megmutatni a múmiáját egy 26 éves ételfutár Peru délkeleti részén, ironikus módon egy punói régészeti lelőhely közelében, amikor ittas állapota miatt a rendőrök igazoltatták őt és átkutatták a cuccait. Köztük azt a hűtőtáskát, amelyben a különböző fogásokat szállította a megrendelőknek. Az ételek között nem mindennapi dologra bukkantak az egyenruhások:

egy magzatpózban elhelyezett múmiát találtak.

A férfi bevallotta, hogy a Juanitának elnevezett múmiát beköltöztette a szobájába, a tévé mellett tartotta egy dobozban, és „spirituális barátnőjének” tekintette. Állítása szerint a holttest még az apjáé volt, tőle örökölte, ám azt nem tudta megmondani, hogy hozzá miképpen került – írja a BBC.

via GIPHY

A rendőrség őrizetbe vette a futárt és két barátját, ellenük kulturális örökség elleni bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A mumifikált testet lefoglalták és átadták a kulturális örökségért felelős perui minisztériumnak, ahol régészek 600-800 évesre becsülték a múmia korát. Feltételezésük szerint nem nő, hanem egy férfi maradványa lehet, aki 45 éves kora körül halhatott meg. Arról már nem szól a fáma, hogy a nemét közölték-e a futárral is. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy a magzati pózban történi mumifikálás az úgynevezett prekolumbiánus korszak temetkezéseire volt jellemző a térségben.

(Borítókép: Múmia közelről. Illusztráció: Shutterstock)