Síelni mehetett a svájci hegyekbe az a túrázó, akit február 8-án lavina temetett be Liddes környékén. A fiatal férfi hihetetlen módon menekült meg a biztos haláltól.

Egy hó alól integető kézre lett figyelmes Mathieu Lambert mentős, akit két társával együtt helikopterrel küldtek ki, hogy felkutasson egy eltűnt férfit. Az illető családja azért jelentkezett a mentőszolgálatnál, mert rokonuk nem ért vissza a megbeszélt időpontra.

Az Air Glaciers mentő- és szállítóvállalat február 8-án, pontban 17:41-kor kapta a riasztást. A helikoptert egy mentőssel és két mentővezetővel küldték kutatásra.

A csapat útja először abba az autóparkolóba vezetett, ahonnan a férfi túrázni indult. Arról akartak megbizonyosodni, hogy nem tért-e vissza a gépjárműhöz. Ezt követően a levegőből átkutatták a túraútvonalat, amelyet megosztott a családjával. Idővel nyomokra bukkantak, ezért az egyik mentővezetőt leeresztették a földre, hogy ott kövesse azokat.

Csodával határos módon a csapat csak a helikopter reflektorát használva észlelte a férfi feléjük integető karját, amiről a mentős, Mathieu Lambert felvételt is készített. Mint az a videón látszik, a férfi csupán az egyik karját és a fejét tudta kiszabadítani a hóból, ám szerencséjére – és aggódó családjának köszönhetően – ez is elég volt ahhoz, hogy megmeneküljön a biztos haláltól.

A mentőcsapat végül sikeresen kiemelte a hóból a fiatal férfit, akit felhúztak a 30 méter magasan haladó helikopterbe és biztonságba helyezték.

A helyi média szerint a férfi életveszélyes sérülés nélkül felépült az esetből.

(Borítókép: Hó alól kiemelkedő kar. Illusztráció: Getty Images)