Többé nem kell aggódnia a kényelmetlen ülések miatt.

Laura Coleman strukturális kineziológus és személyi edző ad néhány tippek, azoknak, aki sokszor tapasztalnak hátfájást a hosszú utak során. Hiszen sokakkal megesik, hogy az autó-, vagy vonatút során megviselik hátizmaikat a kényelmetlen ülések.

Pár egyszerű hétköznapi holmi, mint két teniszlabda és egy zokni segítségével, azonban orvosolható ez a probléma. Coleman egy rövid videóban mutatja meg, mit javasol hasonló esetekben az ügyfeleinek.

Fogjuk meg a két teniszlabdát, pakoljuk be őket egy zokniba. Majd mindezt tegyünk a hátunk közepe, meg az ülés közé. Nem igazán lényeges, hogy pontosan hová, a fontos az, hogy a lapocka alja és a csípőnk felső része között legyen és amolyan masszírozóként használjuk vezetés vagy utazás közben. Segít meglazítani a hátizmokat, ami általában megfeszül egy hosszú utazás során.

Miért hatásos?

A Very Well Health szerint az akupresszúra bizonyítottan segít egy sor betegségen, mint az álmatlanság vagy az izomfeszültség. Továbbá a szaklap véleménye alapján ez a zoknis módszer pontosan az akupresszúra miatt hatásos, mivel ez

a hagyományos kínai orvoslás egyik gyakorlata, amely hasonlít az akupunktúrához, leszámítva, hogy tűk helyett az ujjak nyomását használja.

(Forrás)

(Borítókép: Teniszlabda. Illusztráció: Getty Images)