Miután az ajtót sikertelenül próbálta kinyitni, az egyik utaskísérőre is rátámadt.

Hétfőn tartoztatták le a 33 éves Francisco Severo Torrestet, amikor leszállították a United Airline egyik járatáról. A férfi a Los Angelesből Bostonba tartó repülőgépen utazott, amikor pánikba esett. A CNN nem sok információt közölt a történtekkel kapcsolatban, annyit azonban biztosan lehet tudni, hogy a gép személyzete repülés közben riasztást kapott, miszerint a járat ajtajának zárszerkezetét hatástalanították.

Az ellenőrzés során az egyik légiutas-kísérő látta, hogy az ajtó fogantyúját valaki elfordította a zárt helyzetből. A személyzet tagja azonnal kérdőre vonta Torrest, de a férfi mindent tagadott. Ezután az utaskísérő értesítette a kapitányt, hogy Torres veszélyt jelenthet a többi utasra nézve, és lehető leghamarabb le kell szállítani őt a gépről.

Ezután kezdődött Torres ámokfutása, amely során kiabálni és fenyegetőzni kezdett, hogy mindenkit megöl a gépen, majd az utaskísérőkkel dulakodott, aminek során a beszámolók szerint háromszor egyikük nyaka felé bökött egy törött fémkanállal. Későbbi vallomása alapján a kanalat a repülőgép mosdójában törte el.

Torrest végül a többi utas segítségével sikerült leteperni, majd a gép leszállása után a hatóságok azonnal őrizetbe vették.

A férfi később a rendőrségnek elmondta, hogy önvédelemből próbálta leszúrni a légiutas-kísérőt, mert azt hitte, meg akarják őt ölni. A United Airlines az incidens után azt közölte, hogy kitiltották Torrest a társaság összes jövőbeli járatáról.

(Borítókép: Repülőgép. Illusztráció: Getty Images)