Bali rendkívül népszerű a turisták körében, bár számos dolgot sokan elfelejtenek megemlíteni, amikor az ottani álomnyaralásukról posztolnak a neten. Amennyiben ön is tervezi meglátogatni az indonéz szigetet, akkor biztosan hasznára válik majd cikkünk.

Dress code

Mivel Balin az esetek többségében napsütéses az idő, így keveseknek jut eszébe egy formális öltözék bepakolása az útra. Pedig jó pár étterem, bár és néhány klub is dress code-ot vezettet be.

Bármikor eshet

Fentebb említettük, hogy az indonéz szigeten többnyire napos az idő, de bármikor képes ez egyik pillanatról a másikra megváltozni. Utazási szempontból a február, a január és az október is holtszezonnak számít, azonban ezek a hónapok a legcsapadékosabbak arrafelé.

Vulkánok

Bali elég sok aktív vulkánnal rendelkezik. A Mount Batur például a legaktívabb Indonéziában, ugyanis néhány évente kitör.

Dugók

A sziget nem éppen a közlekedési szabályiról ismert. A turisták kész rémálomként jellemezték az ottani forgalmat, amely még nem csúcsidőben is igen forgalmas.

Kutyák az utcán

Balin rengeteg kóbor kutyával találkozhatunk az utcákon, azonban ezekkel óvatosan kell bánnunk, ugyanis egyes négylábúak agresszívak lehetnek. Ezeknek az állatoknak egy része nemcsak a vadon született egyedekből áll, mivel számos kutya speciális ugatással jelzi a különböző fenyegetéseket, beleértve a kígyókat is.

Rengeteg séta

Ahogy fentebb is említettünk a helyi közlekedés igen kaotikus tud lenne, ezért ésszerűbb inkább gyalog nyakunkba venni a szigetet. Ebben az esetben viszont készülnünk kell egy, vagy akár két kényelmes sportcipővel.

Piócák

Bali csodálatos hely, de akad néhány dolog, ami nem biztos, hogy tetszeni fog az odalátogatóknak. Például a piócák. A távoltartásukhoz jó ötlet a piócazokni viselése, de érdemes lehet a nadrág szárát betűrni a zokniba vagy a csizmába.

Masszázs

A turisták egyik kedvenc elfoglaltsága Balin a masszázs, ugyanis véleményük szerint rendkívül pihentetőek, megfizethetőek és ár-érték arányban is kiválóak. Jó néhány hely elképesztő kilátást és finom frissítőt kínál, miközben szakértő kezek masszírozzák a vendégeket.

(Forrás)

(Borítókép: Bali. Fotó: Getty Images)