Új szabályozást hozott a nők uszodai látogatása kapcsán a berlini városvezetés. Határozatuk szerint mostantól a hölgyek is látogathatják felső nélkül a városi uszodákat.

Diszkrimináció miatt beperelt egy berlini uszodát egy nő, miután kidobták őt onnan azért, mert felsőrész nélkül napozott. Mint kiderült, hasonló eset fedett uszodában is történt már egy másik nővel. A hatóságok végül a hölgyeknek adtak igazat, Berlin vezetősége pedig úgy döntött, hogy változtatva az eddigi szabályozáson, törvényileg is lehetőséget biztosít a nők számára, hogy felső nélkül látogathassák a városi uszodákat.

A BBC cikke nyomán a Player.hu rámutar, hogy a külföldiek – beleértve a magyarokat is – számára meglepő lehet Németországban a tópartokon, szaunákban és parkokban lazuló meztelen németek látványa, de „ez egy olyan ország, amely a nyilvános meztelenkedést egészségesnek és helyénvalónak tartja bizonyos körülmények között”.

Aki át szokott járni Ausztriába, neki sem lehet meglepő a nudizmus, egyes osztrák szaunákban ugyanis kifejezetten tilos bevinni a törölközőt. Németországot illetően pedig nem Berlin az első város, amely szabad jogot biztosít a nőknek, hogy topless élvezzék az uszodák, fürdők kényelmét: tavaly Göttingen és Siegen is a fővároshoz hasonló intézkedést hozott.

(Borítókép: Topless hölgy. Illusztráció: Getty Images)