Az argentin csatár továbbra sem hosszabbított szerződést a Paris Saint-Germainnel, így sok találgatás van arról, hol folytatja a következő szezonban.

Miután Messi egyelőre – az előzetesen vártakkal ellentétben – nem írt alá új szerződést Párizsban, ezért egyre több találgatás lát napvilágot a világklasszis jövőjével kapcsolatban.

A goal.com beszámolója szerint, amennyiben Messi a tengerentúlon, az USA-ban fejezi be karrierjét, akár klubot is alapíthatna. 

Emlékezetes volt, amikor David Beckham 2007-ben a Los Angeles Galaxyba igazolt, majd később kedvezményesen alapíthatott klubot, amely jelenleg is az első osztályban szerepel. Az Egyesült Államokban az első osztály nem kieséses alapon működik, hanem felkéréssel, így gyakorlati akadálya nincs annak, hogy szinte a semmiből bejusson egy klub. A Beckham által életre keltett Inter Miami FC pedig éppenséggel pont az egyik olyan csapat, amelyet már többször hírbe hoztak Messivel kapcsolatban. 

A hétszeres aranylabdás klasszis bizonyára elgondolkodik a jövőjén most, hogy a PSG kiesett a Bajnokok Ligájából és így már csak a bajnokságot tudják megnyerni. Messi korábban többször hangsúlyozta, hogy egyszer szeretne az MLS-ben játszani és az Egyesült Államokban élni. Az MLS vezetője, Don Garber éppen nemrég beszélt arról, hogy szüksége lenne az MLS-nek Lionel Messi szerződtetésére, hogy ezáltal növeljék a bajnokság népszerűségét külföldön.

Az már csak hab a tortán lehet Messi számára, hogy visszavonulása után akár klubot is alapíthatna az USA-ban. 

(Borítókép: Lionel Messi hátulról a Bayern München elleni meccsen. Fotó: Alex Grimm/Getty)