Négy hónap börtönbüntetésre és 400 eurós (156 ezer forint) pénzbírságra ítélt a brüsszeli bíróság egy nőt, aki három évvel ezelőtt megpofozta akkor 12 éves fiát.

Az ügyvédként dolgozó nő azért keveredett vitába a fiával, mert úgy vélte, hogy másolta a házi feladatát. A veszekedés során a fiú állítólag egy vizespalackkal dobta meg az anyját, aki erre felpofozta, és egy könyvet vágott hozzá. Egy szomszéd, aki hallotta a veszekedést, értesítette a rendőrséget.

Az anya elismerte, hogy megütötte a fiát, de azt állította, hogy pusztán »nevelő célzattal« tette.

„Belgiumban a nevelő célzatú pofon nem büntetendő” –mondta a nő ügyvédje, kiemelve, hogy a nő soha nem akarta igazán bántani a fiát. Rámutatott, hogy a nő nemrég épült fel az úgynevezett kiégés-szindrómából, és a fia, akit egyedül nevel, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD) szenved. Az ügyben illetékes bíró súlyosbító körülményként azt hozta fel, hogy a nő a bírósági eljárás során nem tanúsított megbánást.

„A bíróság tekintettel van arra, hogy a gyerek bizonyára nem könnyű eset, de azt is figyelembe kell vennie, hogy a vádlott részéről a tárgyalás során nem mutatkozott megbánás” – jegyezte meg a bíró.

(MTI)

(Borítókép: Gyerek, akire kezet emelnek, illusztráció Fotó: Getty Images)