Sokan kiakadtak a katalán menedzser húzásán, aki a sajtótájékoztatón csak még inkább magára dühítette a drukkereket.

A Manchester City kedden 7-0-ra múlta felül az RB Leipzig csapatát. A győzelemhez a City norvég gólgyárosa, Erling Haaland öt (!) találattal járult hozzá, ezzel beállította Lionel Messi rekordját a Bajnokok Ligájában. 

Igen ám, csakhogy Messi végig játszotta azt a találkozót, míg Haalandnak már nem volt lehetősége több gólt szerezni, miután Pep Guardiola a 63. percben lecserélte a játékost. Guardiola szerint köztudottan Messi a valaha volt legjobb játékos. Amikor az argentin csatár felállította a rekordot éppen a katalán szakember volt a Barcelona edzője. Sokan felhánytorgatták most Pepnek, hogy csak azért hozta le a sziporkázó centert, mert nem akarta, hogy megdöntse Messi rekordját.

A bajt csak tovább tetézte, hogy a meccs utáni sajtótájékoztatón is előjött az eset. A spanyol edző elsőre elárulta, hogy túl fiatalnak érezte még Haalandot megdönteni Messi rekordját, így legalább lesz célja a jövőre nézve. Néhány másodperccel később már azt találta mondani, hogy egyébként nem tudta ki tartja a kérdéses rekordot.

A fociszurkolók közül többen felháborodtak, hogy nem volt sportszerű amit Guardiola tett, ugyanis Haalandnak közel 30 perc állt volna még rendelkezésére, hogy megdöntse Lionel Messi rekordját, csak a vezetőedző ezt nem szerette volna. 

Én csípem Guardiolát, de most nagyon csalódtam

Értem én, hogy Pep fülig szerelmes Messibe, de azért egy ekkora lehetőséget elvenni egy ilyen fiatal csatártól elég tróger dolog

– írta néhány csalódott sportszerető az NSO Facebook-bejegyzése alatt.

(Borítókép: Pep Guardiola és Haaland a lecserélése pillanatában. Fotó: Alex Livesey - Danehouse/Getty)