Feltuningolt Volvo várja új gazdáját egy külföldi aukciós oldalon. Az autónak nemcsak az a különlegessége, hogy egy időben Paul Newman birtokába tartozott, hanem hogy ő maga alakította át azt.

Paul Newman televíziós sorozatokban kezdett szerepelni még 1949-ben. Első filmes alakítása az 1954-es The Silver Chalice című alkotásban volt látható, míg a nemzetközi sikert az 1956-ban bemutatott Valaki odafent szeret engem című film hozta el számára. Karrierje során három Golden Globe-, egy BAFTA-, egy Emmy- és egy Oscar-díjjal is gazdagodott, utóbbit a legjobb férfi főszereplésért kapta A pénz színe (1987) című filmben nyújtott alakításáért. Bár munkája volt a szenvedélye, egy másik hobbinak is hódolt, ez pedig nem más volt, mint az autóversenyzés.

1979-ben a 24 órás Le Mans-i versenyen második helyet szerzett egy Porsche 935-ös autóval.

A magánéletben sem vetette meg a különleges járgányokat: egy időben a birtokában volt egy '88-as gyártású, 5-sebességes Volvo 740 Turbo, amelyből már gyárilag is a Volvótól megszokottnál nagyobb lóerőt hoztak ki, ám a színésznek az sem volt elég:

az eredeti motor helyére egy Buick Grand Nationalból származó 3,8 literes turbós V6-ost szereltetett, és a korabeli chiptuning segítségével a hátsó kerekeket hajtó motor teljesítményét 240-ről 320 lóerőre növelte.

A Player.hu arra is rámutat, hogy az autót mindezen kívül önzáró differenciállal és egyedi kipufogórendszerrel is ellátta, a hűtőrendszert a motor teljesítményéhez igazította, a futóművet új rugókkal ültette le, és 16 colos kerekeket szerelt fel. Több évig járt a feltuningolt autóval, mígnem a '90-es évek végén 25 ezer dollárért, mai árfolyamon 9 millió 310 ezer forintért cserélt gazdát. Jelenlegi tulajdonosa jóformán csak az általános állapotán javított egy kicsit: kicseréltette a befecskendezést, új kuplungot rakatott be, és felújíttatta a futóművet.

Így került a motoros napfénytetővel, kihajtható harmadik üléssorral és klímával felszerelt, feltuningolt Volvo a Bring a trailer nevű aukciós oldalra, ahol a cikk írása idején 10 millió  871 ezer forintnak megfelelő dollárnál volt a licit. Az árverés 5 óra múlva, magyar idő szerint este 11 órakor zárul.

(Borítókép: Paul Newman egykori Volvója. Fotó: Bring a Trailer)