A Fradi-drukker, a 92 éves Csorba Sándor a Fradi - Bayern Leverkusen Európa Liga nyolcad döntőjén ünnepelte a születésnapját. Hatalmas élményben lehetett része, hiszen az ikonikus Lipcsei Péter adta át számára a csapat tagjai által dedikált mezt, amin „Papi 92” felirat állt.

Csorba Sándor neve többször is szerepelt már a médiákban, hiszen 85 éve kíséri a magyar csapat útját külföldön és belföldön egyaránt. A 2016-ban Franciaországban megrendezett Európa bajnokság mérkőzésein pedig nem is akármilyen kitüntetésben lehetett része, hiszen hivatalosan is ő volt a legidősebb magyar szurkoló, aki végig követte az összes csoportmeccsen a válogatottat.

Ez idő alatt az összes nagy legendát, Sárosi Györgyöt, Albert Flóriánt, Lipcsei Pétert, Varga Zoltánt, és az Aranycsapat mérkőzéseit is a közönség soraiból nézhette végig.

Csorba úrnak a távolság sem okoz gondot, unokájával, Hajós Istvánnal lelkesen utaznak akár több ezer kilométert is a mérkőzésekre, például Franciaországba. Emellett a tavalyi magyar-olasz, és az idei Fradi-Újpest mérkőzésen is együtt bíztatták a csapatot. Korábban elárulta, családi hagyomány számukra, hogy unokájával kiskora óta együtt járnak a meccsekre.

„Az unokámnak köszönhetően tudok még kijárni a meccsekre. Mindenhova elvisz engem, voltunk már együtt Lengyelországban és Franciaországban is, ez nálunk már hagyomány. Négy éves kora óta vittem őt magammal, most pedig fordítva, ez a szép ebben az egészben” – mondta a szurkoló. 

„A játékosok egy eredeti mezt ajándékoztak neki, amit mindenki egyesével dedikált és a legendás Lipcsei Péter adta át neki. A mezen „Papi 92” felirat állt. Hát mondanom sem kell, hogy papa mennyire meghatódott ettől a csodálatos gesztustól. Én úgy gondolom, ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna az életben” – tette hozzá a férfi unokája, Hajós István biztonsági- és robotika szakértő a sajtóközleményben.

(Borítókép: Csorba Sándor a mezzel a kezében Fotó: Bastion Group