A Covid-szkeptikus milliárdos, az optikai egeret feltaláló Steven Kirsch nemrég 100 ezer dollárt ajánlott egy nőnek cserébe azért, ha leveszi magáról a maszkot. Kirschnek nem ez az első hasonló akciója: korábban tízezer dollárt kínált fel a körülötte ülőknek ugyanezért.

Steven Kirsch 1980-ban találta fel az optikai egeret, ezzel anyagilag megalapozva az egész jövőjét. További karrierje során fejlesztett egy internetes keresőt, spamszűrő technológiát, majd egy digitális azonosításra szolgáló platformot, amelyekből mind óriási haszonra tett szert.

Az már biztos, hogy nem veri a fogához a garast, nemrég ugyanis a Twitteren tett közzé egy posztot, amelyben elárulta: 10 ezer dollárt, mai árfolyamon 3 millió 729 ezer forintot ajánlott fel egy repülőgépen a körülötte ülőknek, ha azok leveszik a fejükről a maszkjukat.

Köztudott, hogy Kirsch nyilvánosan Covid-szkeptikus, az oltások ellen is többször felszólalt.

A pénzzel akkor senkit sem sikerült meggyőznie, így Kirsch megfogadta, hogy legközelebb még nagyobb összeget kínál majd ugyanezért. Március 10-én történt aztán, hogy a milliárdos ismét útra kelt, és a Delta légitársaság egy gépének első osztályán a mellette ülő nőnek nem kevesebb, mint 100 ezer dollárt, azaz nagyjából 37 millió forintot ajánlott fel, ha leveszi a maszkját.

Kirsch legnagyobb meglepetésére a nő határozottan visszautasította pénzt.

Később kiderült, hogy a hölgy egy gyógyszeripari cégnek dolgozik, így a fertőzésekben való jártasságát – valamint feltételezhető anyagi helyzetét – tekintve nem csoda, hogy nem tartott igényt a pénzre.

Ön levette volna a maszkot?

(Borítókép: Nő maszkban. Illusztráció: Getty Images)