Egy megszűnt légitársaság repülőgépe volt, ma kiváltságosok szálláshelyeként szolgál az a Boeing 737, amelyet Felix Demin üzletember alakított luxusszállodává Bali szigetén. A rendhagyó szállón egyetlen éjszaka több mint 2 és félmillió forintnál kezdődik.

A Boeing 737 2019-es adatok szerint a legnagyobb számban megrendelt és legyártott közepes hatótávolságú, keskeny törzsű utasszállító repülőgép a világon. Ebből kifolyólag ma már többet is találni üzemen kívül, köztük azt a darabot, amelyet funkcióját újragondolva luxusszállodának alakított ki Felix Demin üzletember.

A férfi 8 éve él az indonéziai Bali szigetén, ahol több szálláshelyet is üzemeltet. Hogy vállalkozásai számát bővítse, megvásárolta a már megszűnt Mandala Airlines egy repülőgépét, majd annak darabjait két daru, egy óriási emelvény és rendőri kíséret segítségével egy 150 méteres szikla tetejére szállíttatta, hogy ott újra összerakva luxusszállót alakítson ki belőle.

„Az a helyzet, hogy Balin nagyon keskenyek az utak, és rengeteg vezeték lóg elég alacsonyan. Volt egy csapatunk, akik speciális felszereléssel magasabbra emelték a köztéri vezetékeket, hogy a repülőgép ne érjen hozzájuk szállítás közben. Ahhoz, hogy szétszedjük, mintegy ötvenezer csavart kellett meglazítanunk” – árulta el a CNN-nek Demin, akinek csapata 5 nap alatt vitte végbe a műveletet.

Végül nemcsak összerakni, de kiszuperálni is sikerült, a gép belsejében pedig pazar luxuskörnyezetet alakítottak ki. Egy nappali, két hálószoba, egy teljesen átlátszó fal és egy úszómedence is helyet kapott, míg a fürdőszobát az egykori pilótafülkében helyezték el. A közönség számára egy helikopterleszállót is kialakítottak a gépen, amelyről pazar panoráma nyílik a Nyang-Nyang Beachre – és persze a szigetre.

A nem mindennapi luxusért és a lehengerlő kilátásért természetesen mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szeretné megtapasztalni, milyen egy repülőgépben ébredni az óceán fölött felkelő napra 150 méteres magasságban:

a Prive Jet-szállón egyetlen éjszaka 7300 dollárnál, vagyis több mint 2 és félmillió forintnál kezdődik.

(Földjáró)

(Borítókép: Boeing 737. Fotó: Getty Images)