Ha kedveli a Múzeumok Éjszakáját, biztos örömmel fogadja, hogy áprilistól októberig hosszabbít nyitvatartási idején a Vatikáni Múzeum.

Sötétedés után valamennyi tevékenységet izgalmasabbnak gondolunk, legyen szó akár állatkerti sétáról vagy múzeumi bejárásról. Az Éjszaka a múzeumban című, Ben Stiller főszereplésével készült 2006-os film óta még többen vannak azok, akiket vonz a kiállítótermek késő esti látványa. Bár életre kelt Tirannoszauruszokkal sehol sem fogunk találkozni, a Vatikáni Múzeum misztériuma biztos kellően borzolja majd a kedélyeket az éjszakai órákban.

A Vatikán ugyanis úgy döntött, hogy áprilistól októberig meghosszabbítja a létesítmény nyitvatartását pénteki és szombati napokon.

Az egyik leglátogatottabb látványosság, a Sictus-kápolna például késő este fél 11-kor zár majd, legkésőbb fél 9-kor lehet majd érkezni. A Szent Péter-bazilika sajnos nem marad ilyen sokáig nyitva, onnan este 7 órakor terelik ki a látogatókat a tervek szerint.

A galériák, különböző folyosók és műalkotások ugyanakkor szintén késő estig megtekinthetők majd, mi több, vezetett éjszakai túrára is befizethetünk ide kattintva.

(Földjáró)

(Borítókép: Vatikán. Fotó: Getty Images)