Ellopott egy kiskutyát egy ház erkélyéről, majd tetőről tetőre ugrálva eltűnt vele az épületek között egy majom az indiai Dzsaipurban múlt szombaton. A kutyát azóta is keresik.

Sokan viccesnek és aranyosnak tartják őket, valójában azonban nem kis veszélyt jelenthetnek az Indiában elszaporodott majmok. A turistákat több felirat is figyelmezteti, hogy óvják értékeiket az enyves kezű emlősöktől, a helyieknek pedig úgy tűnik, a házi állataikat kell félteniük az emberszabásúaktól.

Március 20-án került napvilágra egy Dzsaipurban készült felvétel, amelyen az látható, amint egy majom elrabol egy kiskutyát, majd házról házra ugrálva egyszer csak eltűnik vele az egyik tetőn.

Bár a felvételen többeket hallani nevetni, a helyzet közel sem ennyire szórakoztató. A helyi majmok gyakorta lopnak el kiskutyákat a régióban, ezzel bosszulva meg saját kölykeik kutyák okozta halálát. Az egyik legismertebb incidens-sorozat két lavooli majom esete, amelyek összesen 250 ebet raboltak el és öltek meg bosszúból, miután kutyák végeztek a kicsinyükkel. Az ellopott állatokkal fák és épületek tetejére másztak, majd a mélybe vetették azokat. A sorozatgyilkos majmokat a helyi hatóságok állították meg, elfogták, majd egy másik erdőben szabadon engedték őket. A múlt szombati, dzsaipuri eset után az eltűnt kiskutyát jelenleg is keresik.

Az itteni majmok veszélyesek

– figyelmeztetnek a helyiek, akik ennek ellenére valódi szentekként kezelik az emberszabásúakat. Dzsaipurban egy hindu templom nyújt otthont majmok egy hatalmas kolóniájának. Az épületet A Majmok Templomának is nevezik.

(Borítókép: Majom egy kiskutyával. Illusztráció: Getty Images)