Will Still egyelőre még a pályája kezdetén jár, de máris hatalmas sikereket könyvelhet el.

Korábban a Velvet is beszámolt Will Still elképesztő történetéről. A francia élvonalbeli Reims főnöke a legfiatalabb vezetőedző az öt legerősebb európai (angol, olasz, spanyol, német, francia) ligában. A belga szakembernek egyelőre még végzettsége sincs, amellyel vezetőedző lehetne a Ligue 1-ban, ezért klubja minden meccs után pénzbüntetést fizet.

Átszámítva minden mérkőzés után hozzávetőlegesen 11 millió forintjába fáj a Reimsnek, hogy Will Still a vezetőedzője. 

Ezt egyelőre aligha bánják a francia kis csapatnál, ugyanis Still vezetésével 19 meccses veretlenségi sorozatot zártak le múlt hétvégén, amikor azonban vereséget szenvedtek a második helyen álló Marseille csapatától. A 30 éves futballforradalmár láthatóan remekül teljesít a csapatával, de egyelőre még folyamatban van az UEFA Pro Licence-es képzése, amelynek elvégzését követően hivatalosan is a csapat vezetőedzője lehet. Sokan már most generációja következő nagy trénerének tartják és olyan világsztár edzőkkel hasonlítják össze, mint Jürgen Klopp vagy Julian Nagelsmann. A fiatal vezető egyelőre igyekszik szerény maradni.

„Teljesen hülyeségnek tűnik számomra, hogy a nevemet olyan nevekkel állítják szembe, akik sokkal többet tettek és sokkal több helyen voltak, mint én. Soha nem venném a bátorságot, hogy ilyen edzőkkel összehasonlítsam magam” – reagált a dicséretekre Will Still.

Ettől függetlenül az edző egyik legnagyobb álma, hogy egyszer egy magasabban kvalifikált bajnokságon is kipróbálhassa magát. A Sky Sports-nak adott interjújában elárulta, hogy nagy vágya az angol első osztályban trénerkedni. 

„Soha nem gondoltam igazán erre [a Premier League-ben való edzősködésre], mert nem számítottam arra, hogy ilyen korán és ilyen hirtelen olyan pozícióba kerülök, amilyenben vagyok. De miért ne?! Csináltam néhány őrült dolgot a múltban: 24 évesen lettem vezetőedző, most pedig 30 éves vagyok, és az emberek azt mondják, hogy őrültség, amit csinálok” – mondta Still, aki fiatalabb korában természetesen focizott is, de játékosként negyedosztálynál magasabb szintre nem jutott. Inkább az edzősködés felé fordult, 19 évesen már az angol Preston North End U14-es csapatát edzette. Később másodedzőként dolgozott a belga Beerschotnál és Standard Liége-nél, majd 2021-ben tűnt fel először Reimsben, ahova 2022-ben tért vissza asszisztens edzőként, majd tavaly októberben kinevezték vezetőedzőnek.

(Borítókép: Will Still. Fotó: Anp/Getty)