Fél arcára képtelen mosolyogni az a hároméves kislány, akinek szétmarcangolta az arcát új kiskutyája. A szülők a gyerek kérésére fogadták örökbe a szintén hároméves kutyát, amely mindössze egyetlen napot töltött a családnál.

Imádta az állatokat és nagyon szeretett volna egy kiskutyát az amerikai Slidell nevű településen élő hároméves kislány, Emily Roark. Szüleinek megesett rajta a szíve, ezért egy menhelyről örökbe fogadták a lányukkal egyidős, ránézésre amerikai staffordshire terrier-jegyeket hordozó Tater Totot március 15-én.

Abban a kevéske időben, amit együtt töltöttek, nagyon édesek voltak egymással. Tot még azt is hagyta, hogy Emily az orrát csókolgassa

– mesélte Rebekka Bolline, Emily édesanyja. A kislány aztán az örökbefogadás másnapján, amikor egy alkalommal finoman simogatni kezdte Tot nyakát és hátát, a kutya váratlanul bevadult.

„Tot egyszer csak ugatni kezdett és ráharapott Emily arcára, majd jobbra-balra rángatni kezdte, miközben én sokkot kapva azt sikoltoztam, hogy szállj le a kisbabámról. Mindeközben Emily torkán egyetlen hang sem jött ki, a teste elernyedt, a kutya pedig össze-vissza cibálta őt. Egy pillanatra azt hittem, hogy nem éli túl, meg fog halni. Nem tudtam, hogyan segítsek. Nem tudtam leszedni róla a kutyát, csak sikítottam. Nem emlékszem, végül hogyan sikerült kiszabadítanom a lányomat. Teljesen kiestek a történtek” – próbált meg visszaemlékezni élete legszörnyűbb perceire Bolline.

Mire sikerült leszedni Emilyről a kutyát, az arra már teljesen átharapta a kislány jobb orcáját. Egy részét megette, a másik része lógva maradt. A hároméves gyereket azonnal kórházba vitték, ahol kiderült, hogy olyannyira károsodtak az arcizmai, hogy az arca jobb felével képtelen mosolyogni.

Varratok vannak a szájában, mert a kutya teljesen átette az arcát. 

Időnként hatalmas fájdalmai vannak, olyankor magára mutat és azt mondja: anya, meg fogok halni. A kiskutya éhes volt. Szívszorító ezt hallgatni és látni, hogy mennyire retteg” – csuklott el a kétgyerekes édesanya hangja, akinek a történtek óta rendszeresen rémálmai vannak, míg Emilyben örök félelem lett úrrá az állatoktól.

„Amikor jobban érzi magát, színezget vagy fest valamit. A családtagok mindenfélét hoznak, hogy szórakoztassák, mert egyelőre alig tud felkelni, nem hogy játszani. A történtek előtt ő volt anya kicsi lánya. Mindig velem aludt, most pedig úgy tűnik, egyedül képtelen is álomba szenderülni” – szomorkodott Rebekka Bolline.

A család most arra vár, hogy Emily-t megműtsék és helyreállítsák az arcizmait. Eközben pénzt próbálnak gyűjteni az orvosi számlák fedezésére. Ami Totot illeti, a gyepmesterek elvitték és elaltatták.

(Borítókép: Emily Roark. Fotó: Northfoto)