Michael Schumacher egyik első autója várhatóan több millió dollárért fog elkelni.

A korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok három nagydíjon vezette a licitre bocsátott versenyautót, amely a 2000-es szezon első felében szolgálta őt. Ezzel a Ferrarival nyerte meg például a 2000-es Brazil Nagydíjat. A szezonban még két futamon használta a kocsit, ám itt már kevesebb sikerrel: bár Barcelonában és Monacóban is megszerezte a pole pozíciót (az első hely a rajton – a szerk.), mindkét alkalommal balszerencséje volt: Katalóniában gondja akadt az egyik bokszkiállásnál és defektet is kapott, a hercegségben pedig tönkrement a jármű futóműve. Nem sokkal később az egyik edzésen megsérült a kocsi padlólemeze az egyik rázókövön, így kénytelen volt autót váltani. 

A gépjárművet nemsokára az RM Sotheby's klasszikus autóárverési vállalat aukcióra bocsátja Hongkongban. A licit április 3-án kezdődik és kilenc napig tart.

Schumacher több Ferrarijáért is 6-7 millió dollárt (2,1-2,4 milliárd forintot) fizettek az elmúlt években, de az egyik 2003-as kocsijáért 13 milliónál (4 és félmilliárd forintnál) is többet adott új gazdája.

(racingline.hu)

(Borítókép: Michael Schumacher egyik Ferrarija, amivel világbajnokságot nyert. Fotó: Northfoto)