A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem örült játékosai játszadozásának.

Valóságos felháborodást keltett, hogy a magyar válogatott tegnapi Észtország elleni 1-0-ra megnyert meccsén a megítélt büntető után Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-olló játékkal döntötték el, hogy melyikük végezze el a tizenegyest. Az erről készült videó ide kattintva látható.

Sok szurkoló szerint tiszteletlen, valamint nem profikhoz méltó hozzáállás volt ez a két labdarúgó részéről. A felháborodást csak tovább tetézte, hogy Sallai Roland végül kihagyta a büntetőt, így Magyarország végül „csak” egy góllal múlta felül ellenfelét. 

Az esetre rögtön a mérkőzést követően reagált a válogatott olasz edzője, Marco Rossi is, akinek nem nyerte el a tetszését az eset. 

Nem értek egyet azzal, ahogy eldöntötték a fiúk, ki lövi a tizenegyest. Van egy első számú lövő, nem véletlenül.

Szoros volt a meccs, akár ki is egyenlíthetett volna az ellenfél, akkor nagyon dühös lettem volna. Ezt meg is beszéltem Dominikkal”

– kezdte a sajtótájékoztatót Rossi, aki ezzel utalt is rá, hogy vélhetően Szoboszlai Dominik lett kijelölve, mint ítéletvégrehajtó. Később a magyar válogatott csapatkapitánya maga is visszaemlékezett a büntető előtti pillanatokra: „Nem volt vita, nem is az egóról szól. Mindketten szerettük volna rúgni a tizenegyest, én pedig nem akartam azt, hogy nem csapatszerűen gondolkozom kapitányként, ezért gondoltam, hogy eldöntjük ilyen formán a tizenegyest. Ha nem hagyja ki, akkor nincs belőle ekkora dolog. Tanultunk belőle”.

Ön szerint tiszteletlen volt Szoboszlai és Sallai esete?

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Christian Charisius/Northfoto)