Pattanásig feszülő idegek, váratlan fordulatok és a végső csavar: a pszichológiai thriller évek óta az egyik legkeresettebb műfaj a könyvesboltok polcain, best seller listára is nem egy ilyen alkotás kerül fel rendszeresen. Cikkünkben most három olyan új művet mutatunk, amelyek garantáltan izgalmat hoznak a mindennapjaiba.

Jane Corry: Mindenki titkol valamit

Több neves író is elismerően nyilatkozott a hazánkban február 28-án magyar nyelven is megjelent regényről. A pszichológiai thrillerek és a garantáltan csavaros rejtélyek szakértője, Jane Corry új könyvében az izgalmak mellett a szülő-gyermek kapcsolatokat boncolgatja. A Mindenki titkol valamit nem csupán egy újabb észveszejtő thriller, hanem egy családi dráma is, amelynek szálai egészen 1945-ig nyúlnak vissza.

A cselekmény fő vonala két nőről szól, Emilyről és az édesapja új élettársáról. Egyikőjük menekül, a másik bujkál. Emily egy rossz döntés következtében búcsút kell, hogy intsen a karrierjének, majd a Cornwall-i családi otthonban keres menedéket, ahol egy idegen nőt talál édesapja oldalán. Emily nem bízik a szép fiatal nőben, meg van róla győződve, hogy a nő szemrebbenés nélkül hazudik. Emily kíváncsisága megszállottsággá erősödik: muszáj kiderítenie az igazságot. Azonban vannak titkok, amelyek jobb, ha soha nem kerülnek felszínre.

Andrew Hunter Murray: Védett terület

Március 9-én került a hazai könyvesboltok polcaira Andrew Hunter Murray lenyűgöző és elgondolkodtató új regénye, amely a spekulatív fikció és a thriller szerelemgyereke. A Védett terület egy sötét történet, amely bemutatja, hogy a tetteink milyen hatással lehetnek a körülöttünk élőkre.

Egy fiatal férfi hazája éppen széthullóban van, a törvényes rend lassanként felbomlik. Ezen kívül a festőként élő Ben magánélete is válságba kerül, miután a menyasszonya elutazik egy milliomos filantróp tulajdonában lévő távoli szigetre, és úgy dönt: ott marad. A férfi elindul a városból, hogy kövesse szerelmét a Szikla Szentélyre. Az út viszontagságos, és a szigetre érkezve sokkoló felfedezést kell tennie. Cara vajon miért dobta el a régi életét? A Szikla Szentély valóban egy Új Édenkert, ahogyan a filantróp, Sir John állítja – vagy valami egészen pokoli hely?

Michel Bussi: Gyilkos idő

A Fekete vízililiomok francia szerzőjének új könyve pörgős, fordulatos pszichológiai thriller, amelyben csavar csavart követ. Bussi úgy idézi elénk Korzika varázslatos szigetét annak meredek szikláival, veszélyes hajtűkanyarjaival, mediterrán hangulatával és ízeivel, mintha valóban ott lennénk a főszereplővel élete legveszélyesebb nyaralásán.

A történet 2016 nyarán játszódik, amikor Clotilde a férjével és tizenéves lányukkal Korzikán vakációzik. Most először jár a szigeten az évtizedekkel ezelőtti autóbaleset óta, amelyben a szülei és a fivére is életét vesztette. Ő maga is az autóban ült, de csodával határos módon életben maradt. Korzika visszahozza Clotilde tinédzserkorának legmélyebb emlékeit, felidézi apai nagyszüleit, akik egy nagyhatalmú klán tagjai voltak, mindenhova elért a kezük. Egy nap rejtélyes levelet kap, az aláírás „Palma” ― ez Clotilde édesanyjának keresztneve. Megállíthatatlanul felszínre törnek a kérdések a családdal, szülei halálával, Clotilde gyerekkorával kapcsolatban. Minden hamisnak bizonyul, amiben évtizedeken keresztül szilárdan hitt.

A feszült izgalmakat ígérő kötet magyar nyelvű megjelenése április 3-án várható.

(Borítókép: Könyvet olvasó férfi. Illusztráció: Getty Images)