Szinte állva vette be a kanyart, mégis az árokban kötött ki egy ralizni próbáló sofőr. Az autó fejre állt, a járműben ketten ültek.

A motorsport veszélyes, erre remek példa az a számtalan csúnya szerencsétlenség, amelyeket alkalomadtán a Forma-1 versenyeken tapasztalunk. Bár tragikusan végződő baleset szerencsére rég nem történt az autóversenyen, a svájci-francia Romain Grosjeannek így is sikerült ráhoznia a szívbajt a szurkolókra a 2020-as Bahreini Nagydíjon.

Nem sokkal a rajtot követően az akkor az amerikai Haas színeiben induló versenyző próbált előretörni a sorban, ám egy előzés közben levágta az olasz Scuderia AlphaTauri csapathoz tartozó orosz versenyző, Daniil Kvyat autójának elejét. Az ütközés következtében Grosjean 191 km/órás sebességgel a kerítésnek ütközött, az autója kettétört és lángra lobbant.

A vezetőfülke szerencsére sértetlen maradt, illetve a fejsérülésektől is megóvta a versenyzőt a 2018-ban bevezetett ütközésvédelmi rendszer, a glória. Mégis, Grosjean másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Egy ilyen balesethez képest egy kicsit viccesnek hat az a felvétel, amelyet egy amatőr ralisról posztoltak márciusban. A turbózott Hondát vezető sofőr normál tempóval, nagyjából 2-es sebességben próbált bevenni egy kanyart, miközben húzatta a motort. Feltehetőleg a kanyart követő egyenes szakaszon szeretett volna végighasítani, ám miközben ráfordult az útra, az autó bal hátsó kerekével a betonszegélynek ütközött, aminek következtében a kocsi hátulja kilengett, végül a jármű az árokba borult és fejtetőre állt.

A felvétel alatti hozzászólásokban többen is humorizálni kezdtek a történtek kapcsán, ám annak ellenére, hogy a körülményekhez és egy Grosjean-féle balesethez képest első látásra tényleg megmosolyogtató a felvétel, nem kevésbé komoly, hiszen súlyosabb következményei is lehettek volna a váratlan szerencsétlenségnek.

(Borítókép: Raliautó. Illusztráció: Shutterstock)