Vereség esetén örökre visszavonul az ökölvívástól a brit származású Anthony Joshua, aki ezen a hétvégén száll ringbe az amerikai Jermaine Franklin ellen.

Anthony Joshua hosszú ideig veretlen volt. Már 22 évesen olimpiai aranyérmet szerzett ökölvívásban, első nehézsúlyú világbajnoki címét pedig 2016-ban, 26 évesen nyerte el. Először 2019-ben kapott ki az amerikai Andy Ruiztől, ám a visszavágón visszaszerezte a világbajnoki övet. A 2020-as évek ugyanakkor ezidáig nem hoztak sikert a számára: 2021-ben legyőzte őt az ukrán Olekszandr Uszik, a tavalyi visszavágón pedig ismét kikapott Joshua.

A profi bokszoló ezen a hétvégén tér vissza a ringbe, ellenfele a 21 győzelemmel és mindössze egy vereséggel rendelkező, amerikai Jermaine Franklin lesz. Joshua szerint elképzelhető, hogy most láthatjuk őt utoljára.

„Ha kikapok, visszavonulok. Nem fogok bokszolni, ha az emberek nem akarják. Ez nem a pénzről szól, hanem a benned rejlő versenyszellemről. Ez az, ami igazán számít”

– nyilatkozta Anthony Joshua, akinek a szurkolótábora jóval nagyobb, mint leendő ellenfelének. Ha sikerül őt megvernie, a következő etapban akár Tyson Fury-vel is ringbe kerülhet.

Börtönből a ringbe

Anthony Joshua fiatalként sokszor keveredett utcai verekedésbe, amiért egy alkalommal két hétre börtönbe került. A rácsok mögött töltött idő gyökeresen megváltoztatta a fiú gondolkodásmódját, akkor döntötte el, hogy kezd valamit az életével. A boksz mellett döntött, így nemcsak, hogy legális keretek között folytathatta a bunyót, de világszerte elismert ökölvívóvá vált. 

(Player)

(Borítókép: Anthony Joshua. Fotó: Shutterstock)