A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség múzeumában kap helyet az életnagyságú alkotás.

Mint ismert, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot Lionel Messi vezérletével Argentína nyerte meg. Argentína 1986 óta nem diadalmaskodott, amikor még Diego Maradonának hívták a csapat legnagyobb világsztárját. A trófea azért is volt kulcsfontosságú Messinek, mivel a hétszeres aranylabdás játékos ezzel a trófeával minden nagy kupát elhódított, ami igazán számít a futballban. Korábban Ronaldóval, Maradonával vagy éppen Pelével szembeni összehasonlításokban rendre felhozták ellene, hogy nem nyert nagy nemzetközi tornát a válogatottal. 

A napokban a CONMEBOL, vagyis a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség az argentin csapat tiszteletére rendezett egy gálaestet. A La Noche de las Estrellason, azaz a Csillagok éjszakáján kitüntették a világbajnok csapat tagjait. A rendezvényen külön elismeréssel jutalmazták Lionel Messit: bemutatták a zseniális futballista életnagyságú szobrát, amely azt a mozzanatot örökíti meg, amikor a válogatott kék-fehér csíkos mezében a vébétrófeát tartja kezében.

Az alkotás kitüntetett helyre kerül majd a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség múzeumában.

A szobor a paraguayi Luquében található Museo del Futbol Sudamericanóban lesz látható, méghozzá Messi honfitársának, Diego Maradonának, valamint a labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelének a társaságában. 

Messi az argentin válogatottban 173 mérkőzésen 102 gólt szerzett eddig, ezzel ő az első, aki az ország színeiben átlépte a százat. A világbajnokság mellett ifi-vébét, Copa Americát és olimpiát is nyert a válogatottal. 

(instylemen.hu)

(Borítókép: Lionel Messi a vb-trófeával. Fotó: Simon M Bruty/Getty)